Депутатка від БПП очолила обласний штаб партії Смешка


Депутатка Івано-Франківської обласної ради Галина Карп з червня очолила обласний виборчий штаб політичної партії "Сила і Честь".

Про це політикиня розповіла на своїй сторінці у Facebook, пише кореспондентка Бліц-Інфо.

"Це партія консервативної демократії і нової політики, мета якої - відновлення професіоналізму в управлінні державою, забезпечення верховенства права та створення міцного середнього класу в Україні. Переконана, що об'єднання у нашій команді досвідчених спеціалістів у військовій, фінансово-економічній, дипломатичній, медичній, житлово-комунальній та інших важливих сферах, безперечно приведе Україну до якісних та ефективних змін. Розраховую на Вашу підтримку!", - написала Карп.

Слід зазначити, Галина Карп балотується до Верховної ради за списком цієї ж політсили під номером 34.

Як відомо, Карп у 2015 пройшла до обласної ради як депутатка від Блоку Петра Порошенка "Солідарність". 

Скрін з сайту обласної ради 

З 2013 до 2016 працювала директоркою Департаменту фінансів Івано-Франківської обласної державної адміністрації. З липня 2016  до квітня 2018 була першою заступницею міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика. 

Партію "Сила і честь" очолює  63-річний генерал-полковник у відставці Ігор Смешко. В кінці 90-х він очолював Головне управління розвідки Міноборони України. Потім – за часів Кучми – СБУ, куди прийшов після «касетного скандалу» і «кольчужного скандалу». Був одним з учасників зустрічі, де, нібито, відбулося отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка. Сам факт отруєння юридично не встановлено досі, але Ющенко стверджував, що воно відбулося на дачі у заступника Смешка, Володимира Сацюка.

Після Помаранчевої революції пішов у відставку і 14 років не приймав жодної активної участі у великій політиці. Останні 4 роки числився радником президента Петра Порошенка. Пішов з цього поста вже коли прийняв рішення йти в політику і брати участь в виборах президента, пишуть ЗМІ. За роки поза політикою Смешко обзавівся великими статками та дохідним бізнесом.