Депутати Луганська пропонують провести з'їзд депутатів усіх рівнів


Для обговорення ситуації, що склалася в Україні необхідно провести всеукраїнський з'їзд депутатів усіх рівнів.

Така пропозиція міститься в заяві депутатів Луганської обласної ради, розміщеній на сайті облради.

"Ми, депутати Луганської облради, глибоко стурбовані розвитком подій в Україні після саміту Євросоюзу "Східне партнерство". Ми з повагою ставимося до позиції учасників акцій на підтримку євроінтеграції", - сказано у повідомленні.

"Проте бачимо, як деструктивні і безвідповідальні дії опозиційних сил призводять до того, що мирні мітинги набувають провокаційний, насильницький характер. А заклики опозиційних лідерів до масових заворушень і силового захоплення влади ставлять під загрозу долю 45 мільйонів громадян нашої країни", - вважають депутати.

"Україна підтвердила курс на європейські стандарти. Але нам потрібен час і ресурси , щоб підтягнутися до цієї високій планці, знайти взаємовигідний формат співпраці України, Європейського союзу і Росії, коопераційні зв'язки з якою забезпечують завантаження вітчизняної економіки, робочі місця для мільйонів громадян нашої країни", - уточнили в облраді.

"Ми, депутати Луганської облради, висловлюючи серйозну тривогу з приводу ситуації, яка складається в столиці та деяких регіонах, закликаємо всіх учасників акцій утриматися від ескалації конфлікту", - заявили депутати.

"Не перетворюватися на сліпих виконавців чужої волі і не перетинати небезпечної межі, за якою майбутнє України може опинитися під питанням", - сказано в документі.

"Ми звертаємося до депутатів місцевих рад всіх рівнів країни із закликом утримати людей від скочування до громадянського протистояння та участі в безглуздих страйках, пропонуємо скликати в Києві всеукраїнський з'їзд депутатів усіх рівнів для обговорення ситуації, що склалася", - уточнили депутати.

Українська правда