Депутати проголосували за ліквідацію Долинського будинку дитини


Облрада на своєму засіданні 13 грудня прийняла рішення про припинення діяльності Долинського будинку дитини "Теплий дім".

За словами директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації Віктора Кімаковича, новий закон про освіту не передбачає функціонування інтернатних закладів освіти.

Головний освітянин пояснив, що в цьому будинку буде відкритий заклад соціального типу де виховуватимуся діти-сироти.

Водночас депутат облради Роман Ткач почав обурюватися, що цей заклад ліквідовують, але новий заклад не створюють, бо немає такого проєкту рішення.

На це заступник голови облради Василь Гладій поснив, що 11 грудня надійшов проєкт рішення про створення нового закладу, втім він не всиг пройти процедуру, тоб його розглянуть на наступній сесії. А процедура ліквідації існуючого буде тривати кілька місяців, тож все встинуть створити.

Водночас депутат облради Остап Дзеса почав обурюватися, що є неузгоджені питання міської влади з батьками, тож депутатам краще н голосувати за це поки вони не домовляться.

Голова облради поставив питання на голосування, втім воно набрало тільки 37 голосів.

Опісля очільник департаменту освіти наголосив, що ці діти знаходяться на повному державному утриманні і депутати залишили заклад без грошей.

"Ми не можемо їм оплатити нічого. Фінансувати нам не дозволено, а дітей треба харчувати, оплачувати комуналку", - сказав Кімакович. 

Зважаючи на це, депутати повернулися до розгляду цього питання і все ж проголосували за ліквідацію.