Депутати-прогульники в Раді встановили рекорд


З початку 2019 року депутати-прогульники б’ють усі рекорди. Під час голосування парламенту народні обранці показали надзвичайно низький рівень участі.

Про це повідомляє Комітет виборців України.

Впродовж січня 2019-го жодного разу не проголосували 39 нардепів. Це найгірший показних за період із вересня 2018-го по січень цього.

У КВУ розповіли, що у вересні прогульників було 11, у жовтні — 14, в листопаді — лише семеро, а в грудні — 19.

Повідомляється, що впродовж січня жодного разу не голосували Микитась, Рабинович, Ковальчук, Мартиняк, Різаненко, Матіос, Денисенко, Мисик, Луценко, Скрипник, Бухарев, Дубіль, Соболєв, Білецький, Богуслаєв, Винник, Михайло і Дмитро Добкіни, Довгий, Донець, Жеваго, Журжій, Зварич, Клюєв, Костянтинівський, Корнацький, Котвицький, Мураєв, Ничипоренко, Омельянович, Онищенко, Сабашук, Савченко, Семенченко, Бакулін, Тригубенко, Чепинога, Шкіря й Ярош.

Із невідомих причин 90 % голосувань пропустив 81 народний обранець. Серед них — Юлія Тимошенко, Нестор Шуфрич, Олександр Вілкул в Сергій Льовочкін.

За даними веб-сайту ВРУ депутати не голосували з невідомих причин. Тобто, не через хворобу чи відрядження.

«Традиційно січень є одним із найменш продуктивних місяців у роботі Ради. Адже в цей час політики продовжують перебувати у неформальних відпустках і тому не з’являються в Раді. Однак цього року низька продуктивність депутатів пов’язана, в першу чергу, із початком виборів. Частина політиків зосередилися на роботі в округах та у виборчих штабах, а тому пропускають засідання парламенту. Загалом для України вже стало нормою, що робота парламенту в місяці виборів є фактично паралізованою», - заявив голова КВУ Олексій Кошель.  

У січні було проведено шість пленарних засідань ВР, на яких відбулося 98 голосувань. Зокрема, було прийнято так званий закон про перехід релігійних громад (№4128-д).