Депутати просили у Кабміну виділити кошти на зарплати прикарпатським медикам


Сьогодні, 12 травня в Калуші триває виїздна сесія Івано-Франківської обласної ради, присвячена екологічним проблемам.

Зокрема прикарпатські обранці розглянули звернення до Кабміну, Міністерства фінансів та бюджетного комітету ВР, щодо щодо виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, що фінансуються з місцевих бюджетів, повідомляє кореспондент Бліц-Інфо. .

За словами голови бюджетної комісії Миколи Палійчука, районні ради вже приймали звернення про недостачу коштів, проте у Кабміні їм відписали користуватись коштами перевиконання.

"Напруженою залишається ситуація у Верховинському, Рогатинському, Снятинському, Богородчанському, Тлумацькому, Городенківському та Коломийському районах, де існують ризики щодо несвоєчасної виплати заробітної плати починаючи з травня цього року", - йдеться у зверненні. 

За словами голови медичної комісії Манолія Піцуряка, ситуація критична і потрібно зараз звертатись до Кабміну, поки у них є кошти на стабілізацію.

"Проблема в тому, що міністерства є головними розпорядниками коштів субвенції і ми самі нічого зробити не можемо.  Тож необхідно зараз звертатися про виділення додаткових коштів зі стабілізаційної дотації, поки гроші ще є", - звернувся до депутатів свободівець.

Також Манолій Піцуряк пригадав колегам-депутатам, як минулого року прокуратура відкрила справу проти керівництва одного з прикарпатських санаторіїв за те, що вони перекинули частину коштів з харчування на зарплату.

Нагадаємо, перед початком сесії депутатів повезли на екскурсію на Домбровський кар'єр, хвостосховища та провальні воронки, щоб вони побачили проблему. Опісля прикарпатські обранці мізкували, як зупинити екокатастрофу у Калуші