Депутати визначатимуть кому дозволяти розробляти надра на Прикарпатті


Сьогодні, 10 травня відбулося засідання президії обласної ради на якому серед іншого розглянули питання про погодження надання ділянки надр для кількох підприємств.

Зокрема йдеться про спеціальний дозвіл на дослідно-промислову розробку питних підземних вод водозабору Підгайчиківського МПД, що на Коломийщині, який просить Державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт», пише кореспондент "Бліц-Інфо".

Також дозволи на користування надрами з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр в тому числі розробки родовищ з подальшим видобуванням нафти і газу на двох ділянках запросило ТзОВ "Західнадрасервіс". Йдеться про Гарилівську площу (в межах Богородчанського, Надвірнянського, Коломийського та Тисменицького районів) та Мостище-Крехівську площу (в межах Долинського та Калуського районів).

Ще одна компанія, яка хоче розробляти надра на Прикрапатті є ПАТ "Укргазвидобування". Вона претендує на видобуток нафти, газу і конденсату Тростянецької площі (в межах Болехівської міськради, Калуського, Долинського та Рожнятівського районів). 

Депутати вирішили винести ці звернення на розгляд сесії, а там вже будуть визначатись кому відмовляти ,а кому давати дозвіл. Адже якщо сесія у визначений термін не розгляне звернення, то це вважається мовчазною згодою.