Дерещук, який застрелив франківського бізнесмена, вимагає повторно допитати свідків


У четвер, 10 жовтня, в Івано-Франківському міському суді продовжували розглядати справу Михайла Дерещука, який застрелив бізнесмена Ігоря Гербіна.

На засіданні переглянули коротке відео, яке знайшли на телефоні вбитого Гербіна. На відео видно, як Дерещука вдарили. На суді Михайло Дерещук нецензурно лаявся і кричав, пише Репортер.

Дерещука судять за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами).

Дерещук вимагав повторно викликати свідків для допиту і сказав, що сам не готовий давати показання. Тому розгляд справи перенесли. Наступний суд відбудеться 29 листопада. Михайла Дерещука триматимуть під вартою.

Нагадаємо, 31 липня поблизу міської ратуші впритул розстріляли автомобіль «Ауді», в якому був місцевий підприємець Ігор Гербін, більш відомий за прізвиськом «Червонець». Поліцейські встановили, що стріляв у підприємця Михайло Дерещук. Автомобіль, на якому зловмисник втік, знайшли протягом години, в машині був і пістолет.

Того ж дня поліція затримала Дерещука у приміському селі Чукалівка. Після того розгляд справи неодноразово переносили.

Михайлові Дерещуку загрожує до 15 років позбавлення волі.