Держархбудконтроль оштрафував підприємство за незаконний фундамент


Управлінням з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Івано-Франківської міськради провело позапланову перевірку будівництва багатоповерхівки на вулиці Мазепи.

Під час перевірки встановлено, що приватне підприємство «Прикарпаття і К» виконує будівельні роботи з влаштування фундаменту під багатоповерхівку без отриманого дозволу на виконання будівельних робіт. Про це інформує пресслужба Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю.

За результатами проведеної позапланової перевірки дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, державних будівельних норм, стандартів і правил, складено акт, протокол про правопорушення у сфері містобудівної діяльності та протокол про адміністративне правопорушення. Також забудовнику видано припис про зупинення підготовчих та будівельних робіт. 

Підприємство притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого абз.2 п.4 ч.3 ст.2 Закону України «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності» та накладено штрафні санкції на суму 777 740 гривень.