Держархбудконтроль за рік оштрафував іванофранківців на 917 тисяч гривень


Звіт управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю за 2019 рік розглянули сьогодні, 13 лютого, на засіданні виконавчого комітету.

За словами начальника управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю Олега Семківа, до Управління надійшло 888 звернень громадян, які стали підставою для здійснення позапланових перевірок, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Основними питаннями, які порушуються у зверненнях громадян є самовільне будівництво будівель та споруд, реконструкція існуючих об’єктів забудови, зміна призначення приміщень без документів, що надають право на проведення таких робіт, порушення вимог добросусідства тощо. З кожним роком звернень значно збільшується»,- розповідає Семків.

Семків додав, що за результатами позапланових перевірок винесено 44 постанови про адміністративні правопорушення та 10 постанов щодо юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Накладено штрафні санкції на загальну суму 917 485 гривень, з яких сплачено добровільно до міського бюджету – 668 899 гривень.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!