Держфінінспекція в Івано-Франківській області виявила порушення у КП «Екосервіс» Калуської міської ради


Працівниками територіального підрозділу Держфінінспекції в Івано-Франківській області – Калуської об’єднаної державної фінансової інспекції – встановлено фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на загальну суму 114,94 тис.грн. під час ревізії фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Екосервіс» Калуської міської ради.

Зокрема, в порушенням вимог Господарського кодексу України та вимог Статуту підприємства, яким передбачено, що списання з балансу не повністю амортизованих основних фондів здійснюється за згодою власника активів, підприємством списано об’єктів основних засобів (верстати, автозаправочні пункти, бензоколонки, контейнери для збору побутових відходів, бульдозер, екскаватор, трактор, автомобілі) без згоди власника активів (без відповідних рішень сесії Калуської міської ради) на загальну суму 92,56 тис.грн.

Крім того, ревізією встановлено недоотримання доходів внаслідок заниження обсягів реалізованих послуг та не проведення претензійно-позовної роботи на загальну суму 13,87 тис.грн., також встановлено факти нецільового використання бюджетних коштів на суму 4,64 тис.грн. та зайве перерахування внесків до державних цільових фондів за більшими ніж передбачено законодавством ставками  на суму 3,87 тис.грн.

За результатами проведеного контрольного заходу 3 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.164-2 КУпАП.

До об’єкту контролю застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.

Про результати ревізії проінформовано Калуську міжрайонну прокуратуру.