Держгеокадастр незаконно користується ділянкою облради


Сьогодні, 4 травня відбулося засідання комісії з питань соціально-економічного розвитку, управління комунального власністю, на якому серед іншого розглянули питання про оренду ділянки на Максимовича, 10.

Зокрема йдеться про складські приміщення Держгеокадастру, які розміщені на цій ділянці, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Перш за все депутати поцікавились, чому про таке важливе питання не доповідає начальник Руслан Копча. На це заступник пояснив, що він перебуває у відпустці на Закарпатті і не зміг приїхати. Тож комісія погодилась заслухати заступника.

Як пояснив депутат облради Сергій Федорців свідоцтво про право власності на цю земельну ділянку має обласна рада, проте її невелику частину незаконно займає Держгеокадастр.

"Ми зверталися до них від комунального підприємства облради з проханням відмовитись від ділянки, або орендувати її. У 2000 році облрада створила Торговий дім "Галичина" і все майно на Максимовича, 10 передали йому. Після його ліквідації майно передали нашому комунальному підприємству. Тож у Держгеокадастру немає жодного документу на право займати цю ділянку. Якщо вони хочуть орендувати, то хай звернуться з заявою і все офіційно оформлять", - каже депутат.

В той же час заступник Держгеокадастру запевнив, що вони мають право займати цю ділянку.

"На ділянці розміщені гаражі наші в яких ми тримаємо 6 існуючих транспортних засобів та маємо отримати ще два. Якщо дійшло до цього то надішліть нам ще раз документи і ми звернемося в Київ, щоб вирішили цю проблему", - заявив чиновник.

Тож у підсумку вирішили дати час Держгеокадастру вирішити це питання і офіційно орендувати землю.

Окрім того, депутати висловили обурення, що Держгеокадастр не відповідає на їх запити. 

"Це неповага до депутатів обласної ради. Ми представники народу і за законом ви зобов'язані давати відповіді на наші запити", - звернувся до представника Держгеокадастру голова комісії остап Дзеса.