Десять франківок разом з ПРОМІС розвиватимуть власні стартапи


Завершився відбір учасниць першого набору Акселератора креативних жіночих стартапів.

До команди 2019 року увійшло 10 мешканок міста Івано-Франківська. Про це йдеться на сторінці "Акселератор кретивних жіночих стартапів", пише Бліц-Інфо.

"Вітаємо переможниць. Дівчата – ви заряджені й надихаючі. Також щиро дякуємо всім стартаперкам, котрі брали участь у відборі, але не набрали, на жаль, достатньої кількості балів. Не розчаровуйтесь, Ви – класні, і треба пам’ятати, що кожен досвід є цінним. Продовжуйте рухатись в заданому напрямку, вдосконалюйте свою ідею та приєднуйтесь до команди Акселератора у наступному році", - йдеться на стоірнці.

Цього року підтримку отримають:

1) Лілія Ганущак – ідея виробництва та пошиття текстильних та в’язаних іграшок для дітей «Радостинки»;
2) Наталія Бартків – ідея фешн-дизайн фестивалю «Край-КА»;
3) Софія Дейчаківська – стартап сервісного медіа про життя у Івано-Франківську – міський онлайн-журнал «Куфер»;
4) Ольга Запухляк – стартап з розробки, виробництва та продажу яскравих диванних подушок та кухонного текстилю;
5) Наталія Пальчак – стартап крафтового виробництва «Станіславська сироварня»;
6) Ірина Дарвай – стартап школи креативності для всіх «Academia NOVA»;
7) Тетяна Черкашина – ідея створення підприємства з виготовлення в’язаних виробів ручної роботи й машинної в’язки;
8) Мілена Вітровська – стартап з виготовлення речей з авторськими принтами;
9) Сніжана Чорній – ідея студії ручного розпису дерев’яних скриньок та рахв в техніці pint-to-point, малювання мандал та проведення майстер-класів з крапкового розпису;
10) Лариса Конник – стартап виготовлення косметичних екопродуктів на основі високоякісних матеріалів та майстер-класи з вироблення продукції для дорослих і дітей.

Івано-Франківський Акселератор креативних жіночих стартапів, створений ТАІФ, - перший на Прикарпатті соціальний інститут інтенсивної підтримки жіночих стартапів в креативних індустріях міста.

Саме представниці "слабкої" статі переважно вкладають свій талант і турботу в створення привабливої й оригінальної пропозиції іміджевої продукції на споживчому ринку міста. Проте, шлях від дрібної мануфактури до акули бізнесу проходить далеко не кожна з них через зрозумілі причини гендерного характеру: необхідність більшу частину часу приділяти дітям та чоловікові, відповідно, брак часу для розвитку власних управлінських навичок, для вивчення профілю свого кінцевого споживача, що впливає на дизайн та спосіб продажів продукту. Попри це, бізнесам-початківцям бракує технічних можливостей для тестування й ефективного запуску власної продукції.

Натхненна ідеєю розвитку жіночих бізнесів, що спрямовані на задоволення потреб відвідувачів міста та посилення їх позитивних вражень від Івано-Франківська як міської культурної дестинації, ТАІФ розпочала створення Акселератора креативних жіночих стартапів.

Програма акселерації-2019 стала можливою завдяки фінансуванню Уряду Канади через Фонд підтримки ініціатив з демократичного врядування та розвитку проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС), що впроваджує Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.