Десять корисних порад від психологів прикарпатської поліції


«Психологія в дії». Під такою назвою на сайті прикарпатської поліції публікуватимуть корисні матеріали психологічної спрямованості.

Перша тема: «Ми не можемо вирішити всі проблеми, але ми можемо змінити своє ставлення до них», йдеться на сайті ГУ НП в області.

Фрази, які ми повинні говорити собі щодня!

  1. Молодець! Ми повинні образно плескати себе по спині за те, що ми намагаємося зробити кожен день, за те, ким прагнемо стати. Навіть, якщо у нас не все виходить, принаймні ми намагаємося і повинні час від часу собі потурати.
  2. Без перешкод на дорозі не обійтися – це нормально. Ми всі будемо стикатися з труднощами, але саме так ми і вчимося. Ніщо ніколи не буде так, як ми хочемо, та це не означає, що ми рухаємося в неправильному напрямку. Хоча іноді дійсно потрібно звернути, щоб знайти кращий шлях.
  3. Життя – не перегони. Ми не можемо постійно конкурувати з усіма, немов це перегони, і нам потрібно першим прийти до фінішу. Ми просто повинні бігти так швидко, як можемо, і продовжувати дивитися вперед і рухатися вперед.
  4. Бійтеся, але все одно робіть. Якщо б ми переставали все робити, тому що нам страшно, ми б мало чого домагалися . Страх – це частина нашого життя, і єдиний спосіб подолати його – це просто йти далі і робити те, що лякає нас, особливо, якщо це наблизить нас до того життя, яке ми хочемо.
  5. Деяким людям не судилося залишитися в твоєму житті. Ми будемо зустрічати безліч людей, які не будуть залишатися в нашому житті, як би ми цього не хотіли. Замість того, щоб намагатися зрозуміти, чому  вони не можуть залишитися, прийміть це – таке життя. Може Всесвіт хоче замінити цих людей на когось кращого, а може Вам потрібно навчитися бути одному якийсь час.
  6. Глибина вашої любові сьогодні дорівнює глибині ваших ран завтра.  Перш ніж безтурботно віддавати свої серця людям і викладатися для них, нам потрібно зрозуміти, чи дійсно вони варті того болю і страждань, які можуть прийти разом з любов’ю до них.
  7. Ми не можемо вирішити всі проблеми, але ми можемо змінити своє ставлення до них. Ми не можемо контролювати все, що з нами відбувається. Але ми можемо контролювати свою реакцію на те, що відбувається з нами. Якщо ми зможемо керувати своїми емоціями, ми зможемо краще справлятися з якимись труднощами, і нам стане трохи легше жити.
  8. Не погоджуйтесь на менше. Не залишайтеся на роботі, яку ви ненавидите, не одружуйтеся і не виходьте заміж за того, кого не любите, не залишайтеся друзями з людьми, які принижують вас. Життя може бути хорошим, якщо ми вирішимо не погоджуватися на те, що заважає нашому щастю.
  9. Час лікує все. І наша біль, зрештою,  піде, наші помилки будуть пробачені, наші серця зціляться, наш розум знайде спокій.
  10.  Ми не одні. Ми ніколи не одні у своїй битві, ми не самотні у своєму житті.  Ми завжди знайдемо людей, які хочуть бути поруч, підтримувати нас і щиро любити. Іноді нам здається, що ми одні, але це просто гра нашого розуму, який намагається змусити нас повірити, що життя складніше, ніж воно є насправді.

 

І ПАМЯТАЙТЕ!

«Роби  що можеш, з тим, що маєш, там де ти є»  ( Т. Рузвельт)

Головний психолог ВСГРПЗ УКЗ

 в Івано-Франківській області,

майор поліції  Левицька Р.Д.