Десять найколоритніших фестивалів прийдешньої весни


Весняні дні мають магнітні властивості, вони витягують нас із уже набридлих за зиму квартир, стимулюють брати ранці та вирушати у цікаві мандрівки.

Для того, аби Вам було легше складати свої туристичні маршрути, ми підготували список найочікуваніших фестивалів цієї весни, пише placcraft.com.

Х Національне Свято Шоколаду

  4 – 8 березня 

свято шоколаду

Традиційно весною першим починає фестивалити Львів. Уже вдесяте культурна столиця України стане «меккою» шанувальників шоколаду. Протягом п’яти днів гостей частуватимуть солодощами від найкращих виробників України, а також дивуватимуть цікавими майстер-класами та надзвичайною львівською гостинністю. Організатори проекту обіцяють, що вразять не лише тих, хто вперше приїде подивитися на «шоколадну» феєрію, а й постійних гостей, адже свято – десяте, ювілейне.

Фестиваль «Біле вино» в Берегово

5 – 6 березня 

5-wine-1

XV міжнародний фестиваль вина в Берегово – це чудова можливість не лише дізнатися більше про секрети майстерності виноробів, а й краще познайомитися із культурою найзахіднішої части України. У програмі фестивалю: обмін досвідом, дегустація найкращих сортів закарпатських вин, конкурси, фотовиставки, розіграші, лотереї, танці та пісні. Фестиваль вина – це виняткова нагода для гурманів пізнати Україну на смак.

Гуморина 2016

1 квітня

odessa-572x383

Цикл квітневих свят розпочинає столиця гумору – Одеса. Щороку 1 квітня одесити влаштовують «Парад гумору»  – яскравий натовп у різнокольорових карнавальних костюмах крокує по знаменитій Дерибасівській. Окрім святкової ходи у рамках «Гуморини» відбудеться VI Міжнародний фестиваль клоунів та мімів «Комедіада». Організатори проекту обіцяють всім незабутній настрій, позитивні емоції та добру порцію одеського гумору.

Сакура-Фест 2016

18 квітня – 1 травня

сакура-фест

Місто Ужгород можна назвати точкою дотику двох культур, оскільки його часто асоціюють із сакурами – відомим символом японії. Традиційно свято на честь цвітіння сакури в Ужгороді проводять у дргій половині квітня. Цьогоріч у програмі фестивалю «Сакура 2016»: виставки, спортивні змагання, виступи дитячих колективів та урочистість з приводу Всесвітнього дня книги. Запланований також вернісаж художників, участь у якому можуть брати як професіонали, так і початківці.

Всеукраїнский фестиваль писанки

23 – 30 квітня

фестиваль писанки

Упродовж 7 днів кияни та гості столиці матимуть можливість відвідати «Фестиваль писанки», який традиційно проводиться на передодні Великодня. Родзинкою фестивалю стане перформанс європейського рівня  – «Авторська Писанка». Найталановитіші майстри України працюватимуть над оформленням оригінальних писанок для того, щоб через унікальні орнаменти донести  до глядача суть прийдешнього свята. Окрім перформасу відбудуться конкурси «Традиційної писанки» та «Сучасної писанки», конкурс на «Смачну Паску».

Фестиваль кави «Кам’янецька турка» 

1 – 3 травня

«Кам’янецька турка»

Початок травня неодмінно потішить усіх кавоманів. Уже вкотре у Кам’янці-Подільському пройде «найкавовіший» фестиваль України. Організатори проекту прагнуть нагадати, що першими українцями, які почали смакувати кавовий напій були жителі Кам’янця-Подільського. На головій площі міста традиційно буде розміщене стилізоване кавове містечко. Цьогоріч у програмі: кавовий ярмарок, майстер-класи створення картин з кавових зерен, кавовий спринт (забіг офіціантів з кавою) і велопробіг, ворожіння на кавовій гущі, різноманітні конкурси, танці та співи.  Невід’ємним атрибутом свята є гігансткая турка-рекордсмен, в якій можна одночасно зварити 200 літрів кави.

Міжнародний фестиваль «Флюгери Львова» 

1 – 4 травня

«Флюгери Львова»

Поціновувачів вишуканих та нестандартних подій львів’яни запрошують на етно-джазовий фестиваль «Флюгери Львова». Багато років поспіль організаторам вдається вдало поєднати на одній сцені відтінки етномузики із виступами джазових виконавців. Окрім чудової музики на фестивалі відбуваються театральні акції, мультимедійні презентації,  гепенінги з перфомансами, літературні читання та різноманітні естетичні провокації. «Флюгери Львова» – це чудова можливість кілька днів пожити в ритмі джазу, гарно провеси час та познайомитися із поціновувачами хорошої музики.

Фестиваль «Середньовічний хотин» (Битва націй)

імовірно 5 – 9 травня

середньовічний хотин

Усім небайдужим до середньовічної романтики радимо відвідати наймасовіший український фестиваль історичних реконструкцій «Середньовічний Хотин». Для учасників заходу щороку будують історичний табір, аби максимально передати атмосферу Середньовіччя. Упродовж  фестивалю гості мають можливість відвідати різні майстер-класи, подивитися вуличні перформанси та фаєр-шоу, відвідати концерти етно-рок музики і т.д.. Остаточну дату проведення фестивалю досі не повідомили тому, що декілька років поспіль фестиваль доводилося скасовувати у зв’язку з ситуацією в Україні.

Ніч у музеї

13 – 14 травня

941923_462789630463661_309643804_n

Акція «Ніч музеїв» поки що лише набирає обертів на теренах України. З 2008 року багато вітчизняних музеїв приєдналися до міжнародної акції та гостинно відчинили свої двері перед відвідувачами не лише вдень, а й після заходу сонця. Мета цього заходу – показати ресурси, потенціал та можливості сучасних музеїв, а також залучити до музеїв молодь. За останні декілька років «Ніч музеїв» стала досить популярною серед українці, а музейні працівники приємно здивували цікавими та незвичайними нічними екскурсіями.

Парад культур

29 травня

парад культур

Завершувати весняний цикл святкувань буде Міжнародний фестиваль «Парад культур». У столиці очікується масштабне яскраве дійство, його родзинкою стане святкова хода представників 40 країн у національних вбраннях. У рамках проекту очікуються міні-фестивалі різних культур, кінне шоу та багато інших розваг. Організатори зазначають, що ціль фестивалю – зміцнення миру та дружби між представниками різних держав, а також культурний обмін та знайомство з традиціями різних етнічних груп.