ДФС оприлюднила ставки місцевих податків і зборів на 2019 рік


Як зазначають в головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області, на офіційному порталі ДФС України у підрозділі «Ставки місцевих податків і зборів» розділу «Податки, збори, платежі» оприлюднені ставки на 2019 рік.

Відповідно до вимог Податкового Кодексу, ДФС України оприлюднила на своєму офіційному веб-сайті зведену інформацію про розмір та дату встановлення ставок місцевих податків та зборів на відповідних територіях на 2019 рік, зокрема і для платників Івано-Франківської області.

У подальшому у разі надходження до контролюючих органів копій рішень про встановлення місцевих податків та зборів або змін до них, прийнятих місцевими радами, інформація на веб-порталі ДФС оновлюватиметься.

Оскільки ДФС не наділено повноваженням здійснювати контроль за своєчасністю та правильністю прийняття органами місцевого самоврядування рішень про встановлення місцевих податків та зборів, платники податків для уточнення інформації щодо прийнятих рішень можуть звертатися до місцевої ради, на території якої знаходяться об’єкти оподаткування.