«Дім Сірка» отримає 100 тисяч гривень і створить притулок для безпритульних тварин в Івано-Франківську


Івано-Франківська обласна благодійна організація «Дім Сірка» пройшла до фіналу проекту «Idea-X» від Nesсafe та здобула перемогу в номінації «Соціальні проекти».

«Дім Сірка» отримає 100 тисяч гривень на реалізацію своєї ідеї – створення притулку для безпритульних тварин в Івано-Франківську.

«Вирішення проблеми безпритульних тварин турбує не тільки зоозахисні організації, а й всіх простих жителів. Адже питання не лиш в тому, щоб врятувати тварин з вулиці, а й також гарантувати безпеку жителям міста, створити всі необхідні умови для спільного проживання людини і собаки. Ми пропонуємо гуманний та ефективний метод - стерилізацію! Керуючись світовим досвідом, ми розробили покроковий механізм вирішення питання безпритульності: відлов – стерилізація – повернення. Наразі намагаємось втілювати даний механізм в життя, але не вистачає ресурсів. Саме для цього необхідний притулок для тварин, щоб на його базі утримувати, лікувати та стерилізувати більшу кількість тварин, ніж ми можемо собі дозволити зараз», - повідомили кореспонденту «Бліц-Інфо» у «Домі Сірка».

Кошти у сумі 100 тисяч гривень потрібні Івано-Франківській обласній благодійній організації «Дім Сірка» на створення необхідних умов для комфортного перебування тварин на відведеній території, облаштування вольєрів та боксів для перетримки.