Дитсадки Івано-Франківська заповнені менш, ніж наполовину


Сьогодні, 4 червня, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків у прямому ефірі "Західного полюсу" відповідав на питання франківців.

Зокрема, говорили про дитячі садочки, які відчинили двері для дітей 1 червня. За словами очільника, станом на 3 червня дитсадки міста відвідало 670 дітей. На щастя, захворювання на коронавірус не виявлено, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Це перший тиждень, коли дітки пішли не у свій садочок, а в чужий. Але ніяких нарікань з боку батьків чи виявлених випадків коронавірусу нема. Це саме стосується і температури. Все-таки батьки з відповідальністю до цього підходять. Вчора у садках було 670 діток, це при тому, що всі садочки готові приймати 1 500 дітей. Всі так просили відкривати їх, але ми бачимо, що кількість дітей, яких віддали, маленька. Ми готові відкривати ще дитсадки, але чи буде потреба? Зараз ми маємо близько 1300 заяв. Будемо дивитись, як змінюватиметься ситуація",- пояснив Марцінків.

Нагадаємо, у місті відновили свою роботу 10 дитсадків: ДНЗ № 14 «Кристалик», ДНЗ № 16 «Сонечко», ДНЗ № 17 «Ромашка», ДНЗ № 18 «Зернятко», ДНЗ № 22 «Світанок», ДНЗ № 23 «Дударик», ДНЗ № 24 «Котигорошко», ДНЗ № 35 «Вишиванка», ДНЗ № 36 «Віночок», Початкова школа ім. Софії Русової.

Робота садочків здійснюється відповідно до нових санітарних норм.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!