Діти в школах Івано-Франківщини харчуються аби-як


Результати цьогорічних прокурорських перевірок на Прикарпатті засвідчують непоодинокі випадки порушення прав дітей на якісне, повноцінне та збалансоване харчуванням, безпечне для їхнього життя.

В окремих освітніх закладах Івано-Франківщини про такі продукти як м'ясо чи риба давно забули. Натомість, в буфетах жваво продаються чіпси, сухарики, газовані води, що містять барвники, консерванти. Поруч з цим, трапляються і ще більш кричущі випадки. Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» повідомили у прес-службі прокуратури в Івано-Франківській області.

Так, прокуратура виявила, що з легкої руки посадовців, дошкільнят міста Тлумач годували печінкою, придатною лише для переробки на м’ясозаводах. 
В іншому райцентрі Прикарпаття – Коломиї – школярів під виглядом вершкового масла частували спредом, продуктом, що 68 % складається з рослинних жирів, та взагалі забороненим для дитячого харчування. 

Попри часті нарікання чиновників на брак належного фінансування харчування, прокуратурою виявлено факти нечесних закупівель: посадові особи Галицького районного відділу освіти м'ясо для школярів купували за завищеними цінами. За цим фактом також розпочато кримінальне провадження.