Для івано-франківських туристів запровадять аудіо-екскурсії


Івано-франківські чиновники планують покращувати імідж міста. Для цього управління економічного та інтеграційного розвитку спільно з управлінням туризму та громадськими організаціями розробляють механізм формування туристичного бренду міста.

У розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» начальник управління економічного розвитку та інтеграції Богдан Білик розповів, що на даний час є дуже багато цікавих напрацювань,свіжих та нових ідей щодо туристичного бренду міста. Також він повідомив, що над цим зараз активно працює новостворена громадська організація «Туристичний альянс». ЇЇ учасники активно намагаються розкручувати бренд міста.

Наразі планується встановлення інформаційних табличок і вказівників, які мають з'явитись на вулицях Франківська вже до кінця цього року.

«Це питання плануємо винести на виконком для того, щоб був дозвіл на встановлення вказівників та табличок. Крім того, у відділі туризму вже є розроблені інформаційні вказівники та відповідні туристичні маршрути», - повідомив пан Білик.

Також чиновник зазначив, що в планах управління є введення в Івано-Франківську аудіо-туризму. Тобто кожен гість нашого міста, отримавши в Інформаційному центрі відповідний аудіо-пристрій та користуючись інформаційними вказівниками, зможе таким чином влаштувати собі аудіо-екскурсію.

За словами пана Білика, це буде компактний програвач з навушниками, через який можна буде отримати інформацію про місто на будь-якій мові. На перших порах ці програвачі будуть видаватись під документи, а самі екскурсії будуть безкоштовними. Проте, чоловік зауважує, що в перспективі, можливо такі екскурсії стануть платними.

Єдиною проблемою, зазначив чиновник, залишається те, що не завжди є можливість профінансувати все задумане.

«Через ситуацію в країні і затримки проплат казначейством не завжди можемо продумати певні сценарії та можливості подальшого розвитку. Саме ця невизначеність і є основною проблемою», - підсумовує управлінець.