Для створення індустріального парку місту треба викупити 161 земельну ділянку


Розвитку індустріального парку, промприладу, smart city, підтримку експортерів, ІТ бізнес-центр та іншому планує цього року приділяти увагу управління інвестиційної політики.

Про це сьогодні, 19 лютого під час щотижневої оперативної наради у міського голови розповів начальник управління інвестиційної політики Ігор Попадюк, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За його словами, минулий рік Івано-Франківськ завершив з хорошими інвестиційними показниками. Досягненням для нас стало перше місце в рейтингу інвестиційної прозорості Transparent cities/Прозорі міста серед українських міст. Загалом, за 2018 рік до Франківська прийшло майже півмільярда прямих інвестицій. Це трохи менше 2 тисяч доларів на людину. 96,6% з них надійшли з країн ЄС.

Відтак, цього року чиновники планують працювати на примноження цих показників. 

«У нас є список власників земельних ділянок у хриплинській промзоні. Їх є 161. Наразі ми хочемо оголосити конкурс та визначити компанію, яка буде цим всім займатись», - зауважує Попадюк.

Водночас міський голова поцікавився навіщо потрібна компанія, якій ще треба платити гроші, якщо є управління інвестиційної політики.

«Це ваша робота», - додав мер.

До теми: Франківськ купить землю для будівництва інвестиційного парку

В Хриплині на межі з Івано-Франківськом планують створити індустріальний парк

На Прикарпатті буде перший в Україні індустріальний парк

В Івано-Франківську відкриють перший індустріальний парк

У мерії мізкують, де створити повноцінний індустріальний парк