Для учасників АТО у центрі Калуша побудують дев’ятиповерхівки


6 листопада на офіційному сайті Калуської міської ради оприлюднили проект рішення «Про затвердження проекту детального планування території обмеженої бульваром Незалежності, проспектом Лесі Українки, вул. Євшана та річкою Сівка в м. Калуші».

І хоча громадські слухання про цьому проект детального планування заплановані лише на 28 листопада, вже наступного дня це питання має намір розглянути сесія міськради. А цього четверга, 22 листопада, проект детального планування винесли на розгляд депутатської комісії з питань будівництва і землеустрою, інформують "Вікна".

Орієнтовна площа земельної ділянки, на яку виготовили проект, становить 9 га. Насправді, вільної землі тут не так багато – значна частина перебуває в приватній власності. Згідно з представленим на депутатській комісії проектом детального планування, тут на більшій частині території, зокрема позаду Каменя Незалежності, планується розбити Меморіальний сквер. Крім того, передбачено і будівництво багатоквартирного житлового будинку – на дев’ять поверхів і три під’їзди. Місце розташування будинку – на вул. Євшана, одразу за мостом, якщо рухатися від центру міста.

Саме заради того, щоб передбачити цей будинок, влада й ініціювала розроблення проекту детального планування території.

Нагадаємо, у травні міська влада прийняла рішення про відмову у задоволенні  заяв від учасників АТО про виділення їм земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва на бульварі Незалежності, позаду Каменя Незалежності. Йшлося про те, що ветерани на наступному етапі будуть  клопотати про виділення землі для будівництва тут багатоквартирного житлового будинку, де учасники АТО зможуть отримати квартири. Тоді ж і було ініційовано розроблення проекту детального планування території для цієї ділянки. Втім, як зазначив начальник земельного відділу міської ради Володимир Мельник, учасники АТО, яким міська рада відмовила у виділення землі під індивідуальне житлове будівництво, все ж подали позови до суду. Наразі ця справа розглядається у Калуському міськрайонному суді. Рішення по ній ще не прийнято.