Дмитро Щебетюк: Франківську треба попрацювати над доступністю для інвалідів


Сьогодні, 31 жовтня в Івано-Франківську відбулась зустріч зі спортсменом на інвалідному візку та засновником ініціативи “Доступно.UA” Дмитром Щебетюком.

Подія пройшла в рамках туру містами України на підтримку Нагороди "Відкриті двері", інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Головна мета візиту хлопця - форум, який відбудеться 3 грудня у Києві.

"Ціль форуму - нагорода "Відкриті двері", яка передбачатиме відзнаку тих чи інших закладів, які вважаються доступними. Найважливіше - долучити максимальну кількість закладів, які хоть щось хочуть зробити в цій сфері, показати, що в Україні є хороші приклади",- пояснює Щебетюк.

Засновник ініціативи "Доступно. UA" розповідає, що проект поки не перевіряє мобільність державних структур, а більше працює з бізнесом.

"Ми хочемо довести українцям, що робити заклади доступними - корисно і потрібно. Варто розуміти, що такі зручності не лише для людей на візках, а й для батьків з дитячими візочками. Кожна людина в якийсь період часу відноситься до маломобільних груп",- розповідає спортсмен.

За час існування ініціатива перевірила в Україні близько 120-ти закладів, з них рекомендує 10-20. За словами Щебетюка, в Івано-Франківську в плані комфорту для людей з інвалідністю ще треба попрацювати, однак помітно, що зміни відбуваються.

До слова, сьогодні, о 20:00  у громадському ресторані Urban Space 100 Дмитро Щебетюк розповість про те, чому доступність – це модно та як українським закладам і публічним просторам відкрити двері для всіх та йти в ногу з часом. Він також поділиться особистими історіями, розкаже, як перепливає Босфор, мандрує автостопом та що таке доступність по-європейськи.

Нагадаємо, Доступно.UA – з’явилася 3 грудня 2015 року з метою моніторингу різноманітних закладів на їхню доступність для людей з обмеженими фізичними можливостями.