Днями в Івано-Франківську правоохоронці зафіксували новий вид шахрайства.


Мешканець обласного центру вирішив продати айфон через Інтернет. Розмістив у мережі оголошення, що продає його за 4700 гривень.

Невдовзі до нього зателефонував чоловік, який повідомив, що хоче придбати таку річ, але не має можливості приїхати в Івано-Франківськ, бо живе в іншій області. Але нібито має в Івано-Франківську товариша, котрий може подивитися телефон. Якщо він у хорошому стані, то переведе на банківську картку необхідну суму, повідомляє АП.

Як і домовлялися, до покупця підійшов чоловік, оглянув айфон і комусь зателефонував. Передав трубку продавцеві. Голос на іншому кінці повідомив, що стан покупки його влаштовує. Мовляв, він зараз перекаже гроші на рахунок, і після того, як надійде SMS-повідомлення про поповнення рахунку на чотири тисячі сімсот гривень, продавець має передати його товаришеві айфон. На тому й зійшлися. Отримавши есемеску, чоловік передав телефон і задоволений попрощався з посередником оборудки. А коли йому потрібно було зняти кошти з рахунку, з досадою зауважив, що грошей на рахунку немає. 

Потерпілий від шахрайства звернувся в міліцію. Правоохоронці припускають, що злочинці якимось чином навчилися підробляти повідомлення з офіційного серверного короткого номера про стан рахунків клієнтів. Тому застерігають людей про те, що ці повідомлення не є гарантією та підтвердженням того, що кошти зараховані на рахунок. Потрібно перевіряти їх надходження через банкомат та інші функції банку.