До 1 листопада всі школи Прикарпаття обладнають внутрішніми туалетами


Проблема облаштування внутрішніх вбиралень для дітей у навчальних закладах області розглядалась на різних рівнях влади, та все ж досі не вирішена.

До 1 листопада цього року чиновники обіцяють нарешті  остаточно закрити це питання. Відповідне розпорядження дав голова ОДА Михайло Вишиванюк на останній колегії облдержадміністрації.

Як повідомив кореспонденту «Бліц-інфо» заступник начальника  управління освіти і науки Івано-Франківської ОДА Іван Будзак, потрібно облаштувати близько 100 внутрішніх вбиралень у загальноосвітніх закладах області. Він зазначає, що в деяких школах їх все ж не встановлюватимуть через недоцільність. А саме в тих, де навчається по 15-20 учнів. Іван Васильович каже, що до листопада  їх точно облаштують і це питання більше не підніматимуть.

Гроші для вирішення проблеми залучатимуть з різних джерел фінансування: обласного та районних бюджетів, спонсорських коштів. 

«На облаштування внутрішніх вбиралень в навчальних закладах з обласного бюджету місцевим виділена субвенція у розмірі 400 тисяч гривень», - каже  Іван Будзак.

Щодо дошкільних закладів, то проблема вже повністю вирішена.