До апеляційного суду "підкинули" листа з невідомою речовиною


Невідома особа залишила на столі в кабінеті відділу загального діловодства лист. Працівник з подивом взяв його в руки і зрозумів, що в середині конверта знаходиться порошкоподібна речовина! І почав діяти.

Не лякайтесь, це було навчання працівників апарату. «Важко в навчанні – легко в бою».

Ситуація була спровокована з навчальною метою, пише прес-служба Івано-Франківського апеляційного суду.

Саме дії відділу в цій ситуації 18 квітня  2019  року були детально проаналізовані на навчанні працівників апарату суду. Хоч ситуація була несправжня, люди відчули справжні емоції, які допомогли всім працівникам апарату зрозуміти, що надзвичайні ситуації – це дуже серйозно.

Навчання провела Оксана Розвадовська - керівник апарату Івано-Франківського апеляційного суду, вона була в числі тих, хто розробляв Типовий план забезпечення безперервної діяльності суду в умовах настання надзвичайної ситуації, який затверджений Державною судовою адміністрацією України 29 січня 2019 року наказом № 93 і є сертифікованим тренером курсу «Забезпечення готовності суду до надзвичайних ситуацій».

Керівник апарату розповіла  про надзвичайні ситуації, які можуть виникнути в суді в сучасних реаліях. Перелічили випадки від банального вимкнення електроенергії в приміщенні суду, аварійної зупинки ліфта з людьми і до повідомлення про замінування. Учасники навчання проговорили перелік практичних кроків в різних надзвичайних ситуаціях, а також заходів спрямованих на попередження виникнення та розвитку надзвичайних ситуацій.

Особливу увагу було звернуто на проведення робіт із забезпечення оперативного реагування на надзвичайні події. Рятування життя людей та збереження їх здоров’я – це перше завдання, яке стоїть перед працівниками судової установи в разі виникнення надзвичайної ситуації. Людське життя – найбільша цінність у світі.

Аналізуючи дії працівників відділу в навчальній кризовій ситуації, всі зрозуміли, що ми саме про збереження здоров’я і життя думали в останню чергу. Всі зрозуміли свої грубі помилки, отримали дуже важливий життєвий урок.

Після цього навчальний фільм, створений канадськими друзями сприймався зовсім з іншими емоціями  і добре запам’ятались алгоритми дій, які необхідно виконувати при НС.

Також на навчанні говорили про зменшення розмірів збитків від надзвичайних ситуацій, а також ліквідацію їх наслідків та забезпечення безперебійної роботи суду за таких умов і виконали практичні вправи.

Це навчання проведено з метою оволодіти умінням діяти при виникненні непередбачуваних надзвичайних ситуацій.