До Дня театру франківців кличуть побувати за кулісами та пригадати «Червону Руту»


З нагоди відзначення Дня театру франківцям покажуть комедію «Театр» та концерт «Червона Рута#станція_Театр».

Про це під час прес-конференції повідомив директор драмтеатру Ростислав Держипільський, пише кореспондент Бліц-Інфо.

За словами Держипільського одним із сюрпризів, які вони вирішили підготувати для глядачів є одна з найулюбленіших вистав – комедія на дві дії «Театр» Майкла Фрейна.

«Це найбільше свято для нас. 25 березня ми запрошуємо всіх шанувальників на виставу «Театр». В квітні буде 10 років як мене призначили в.о. директора театру і це була моя перша прем’єра, як для молодого керівника. Викликала ця вистава на той час неоднозначні відгуки. Хтось її не сприйняв, а хтось був у захваті і приємному шоці. За цей час дуже багато вистав відбулося ,але ця вистава є для мене дуже дорогою», - ділиться Держипільський.

Комедія "Театр" є специфічною. Перша дія - це репетиція вистави, яка вона є у театрі: з режисером у якого "плавляться "мізки, адже до вистави залишились лічені хвилини, а постановка ще зовсім не готова. Окрім того актори ще й вирішили зясувати стосунки. Друга дія - це сама вистава.  

Другим сюрпризом для глядачів буде концерт «Червона Рута». Ідея концерту була натхненна відомим музичним фільмом «Червона Рута».

«Вже багато років поспіль ми переходили від внутрішніх вечірок до великих театральних концертів. Ми щороку шукаємо щось нове. Цього року вирішили зробити концерт на основі пісень Володимира Івасюка з «Червоної рути», а за основу взяли потяг. Концерт буде супроводжувати живий оркестр під електронні біти від DJ Kozlov», - розповів режисер концерту Ростислав Держипільський.