До Івано-Франківська з'їхались ветеранки з цілої України


Сьогодні, 17 серпня до Івано-Франківська приїхали жінки-ветерани, щоб розповісти про свій рух.

Сьомий Злет Жіночого Ветеранського Руху триватиме три дні - 17-18-19 серпня, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За цей час до міста з‘їдуться понад 3 десятка жінок та дівчат-військовослужбовиць, ветеранок і волонтерок російсько-української війни з усієї України.

Вйськовогослужбовиця Андріана Сусак родом з Косівського району. Розповідає, що вектоанський рух стрімко розвивається.

«Одні пішли захищати Україну на схід, інші - долучились до волонтерська. Ми також створили на Донбасі фільм «Невидимий батальйон», де розповідається шість історій жінок-ветеранок. Цей проєкт не зупинився, він зараз транслюється по Україні і по всьому світі»- розповідає дівчина.

Зокрема прикарпатка додає, що об’єднуються дівчата завдяки подорожам.

«У нас також є проєкт «Мандри ветеранок». Деякі дівчата ніколи не були закордоном, ми їм дали таку можливість. Цілий тиждень близько 67 ветеранок відпочивали та знайомились з українцями у різних куточках світу»- ділиться Сусак.

Одна із учасників ветеранського руху Катерина Примак наголошує, що головне завдання  руху- об’єднатись та показати, що це потрібно всім. 

«Ми хочемо, щоб ветеранська спільнота могла бути у всьому світі авторитетною та мати вплив на державу. Ми продовжуємо збирати дівчат, всіх запрошуємо приєднуватись до нас. Маємо сподівання що кожна жінка, яка добровільно пішла на фронт, розділяє такі ж цінності, як і ми»- пояснює Примак.

Наостанок жінки-ветерани наголосили, що мета руху - передати Україну нащадкам у кращому стані, ніж її успадкували та побудувати демократичне свідоме суспільство завдяки досвіду жінок-воїнів, однодумців об'єднаних Україною.

«Ми об’єднуємо дівчат, щоб думати про майбутнє»- зауважує мешканка Галича, волонтерка Наталя Медвідь.