До Івано-Франківської ОТГ приєднаються Добровляни


В Івано-Франківську відбулась чергова 34 сесія міськради. На порядку денному понад 80 питань.

Серед іншого, депутати розглянули питання «Про схвалення проєкту рішення щодо добровільного приєднання Добровлянської сільської територіальної громади до Івано-Франківської міської об’єднаної територіальної громади», інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Як відомо, про приєднання до Франківська Добровлян говорилось раніше, однак питання прийшлось відкласти оскільки, у них не було затверджених меж з містом.

За словами міського голови, у селі немає школи, однак є клуб.

Тепер міська рада повинна провести розрахунки обсягу доходів та видатків Івано-Франківської міської територіальної громади після приєднання, здійснити моніторинг закладів, які утримуються за рахунок органу місцевого самоврядування, що приєднаються, промоніторити майно, активи та зобов’язання територіальних громад, що приєднується. Також місто має підготувати пропозиції щодо перспективного плану формування на території громади, що приєднується, мережі підприємств та установ для надання публічних послуг, зокрема у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства та інше.

Нагадаємо, 9 жовтня під час позачергової сесії міської ради депутати прийняли рішення про створення Івано-Франківської ОТГ. Першими до міста приєднались Підлужжя і Черніїв. Загалом до Франківська за перспективним планом мають приєднати 18 населених пунктів.