До кінця року війська отримають більше тисячі одиниць зброї та техніки


До кінця 2017 року українські війська отримають ще більше тисячі одиниць озброєння і військової техніки.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко 14 жовтня під час урочистих заходів з нагоди Дня захисника України у Житомирі, повідомляє Укрінформ.

«Я дуже добре пам'ятаю 2014 рік - того року оборонна промисловість передавала партію озброєння, якого вистачало лише для взводу. А сьогодні лише танків ми передаємо стільки, що вистачить для того, щоб забезпечити комплектацію повної танкової бригади. Українська армія зараз стає сильнішою завдяки черговій партії, яка становить  більш ніж 200 одиниць бронетехніки, артилерії, літаків, зенітно-ракетних комплексів та інших зразків... Загалом упродовж 2017 року Збройним силам України вже передано близько 1300 одиниць озброєння та військової техніки, більше 22 тисяч ракет та інших боєприпасів. До кінця року війська отримають ще більше тисячі одиниць озброєння і військової техніки», - наголосив Глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, під час виступу на церемонії складання урочистої клятви ліцеїстами Київського військового ліцею імені Івана Богуна Президент заявив, що 14 жовтня передасть у війська 200 одиниць зброї та техніки, зокрема 62 танки.