До "Артеку" потрапить ще 54 дитини пільгових категорій з Прикарпаття


Впродовж 25-27 вересня 2013 року управлінням сім’ї і молоді департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації забезпечено направлення в оздоровчі заклади цілорічної дії МДЦ «Артек» та УДЦ «Молода гвардія» 54 дітей пільгових категорій на тематичні оздоровчі зміни «Світ моїх захоплень» і «Зі спортом дружиш – здоровим будеш!» відповідно.

Зокрема, 25 дітей, з 26 вересня по 16 жовтня цього року, оздоровлюватимуться в МДЦ «Артек» на тематичній зміні «Світ моїх захоплень», з яких 10 дітей це – учасники Всеукраїнського зльоту юних рятувальників, 11 дітей – учасники XIV Всеукраїнських дитячих спортивних ігор серед загальноосвітніх навчальних закладів «Старти надій», 4 дітей, які перебувають на диспансерному обліку.

Завданням цієї «артеківської зміни» є виявлення, підтримка та розвиток здібностей, інтересів і захоплень дітей. Програма зміни складена таким чином, що кожна дитина зможе знайти відповідне заняття для себе: брати участь в спортивних іграх, змаганнях, а також малювати, читати художню літературу, співати, танцювати, фотографувати, займатися прикладним мистецтвом тощо.

А з 28 вересня по 18 жовтня 2013 року, 29 дітей, 7 з яких діти учасники Всеукраїнського дитячо-юнацького зльоту «Дорослішай на здоров’я», оздоровлюватимуться в Українському дитячому центрі «Молода гвардія».

Довідково

Станом на 27 вересня 2013 року в державні заклади цілорічної дії, що розташовані в АР Крим та м. Одеса за сприяння Міністерства соціальної політики України на оздоровлення та відпочинок направлено 791 дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки (МДЦ «Артек» - 470 дітей, УДЦ «Молода гвардія» - 321 дитину).

У 2012 році до МДЦ «Артек» та УДЦ «Молода гвардія» направлено на тематичні оздоровчі зміни 1281 дитину пільгових категорій (МДЦ «Артек» - 869 дітей, УДЦ «Молода гвардія» - 412 дітей).

Порядок підбору та направлення дітей для оздоровлення та відпочинку до державних підприємств «Міжнародний дитячий центр «Артек» та «Український дитячий центр «Молода гвардія» регулюється наказами Міністерства соціальної політики України від 20.03.2012 року № 153, № 154.