До суду передали справу працівниці банку, яка вкрала у клієнтів півтора мільйони гривень


Прокуратура Івано-Франківської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо керуючого одного із відділень ПАТ КБ «ПриватБанк» в області за фактом привласнення коштів клієнтів банку.

Встановлено, що керуюча Городенківського відділення ПАТ КБ «ПриватБанк», являючись службовою особою, діючи умисно, грубо порушуючи норми кримінального законодавства, Закону України «Про банки і банківську діяльність», положення Національного банку України, використовувала своє службове становище для особистого збагачення, інформує прес-служба прокуратури.

З метою розтрати та привласнення депозитних вкладів клієнтів банку, формувала завідомо неправдиві виплатні касові документи, які надавала касирам для опрацювання та, користуючись їх довірою,отримувала готівку в касі банку.

Крім того, використовуючи доступи до програмних комплексів банку, редагувала і вносила завідомо неправдиві дані, які є персональними ідентифікаційними відомостями клієнта, таким чином несанкціоновано втручалась у роботу електронно-обчислювальних машин, що призвело до витоку та підробки інформації, отримувала доступ до рахунків клієнтів та можливість розпоряджатися наявними на них коштами на власний розсуд.

Також, користуючись довірою клієнтів банку, отримувала в них грошові кошти для здійснення депозитного вкладу, однак, не маючи наміру дійсного оформлення депозитного договору, використовуючи доступ до програмних комплексів банку, заповняла бланки депозитних договорів, вносячи у відповідні поля  дійсні дані клієнтів, які як працівник банку видавала клієнту, однак велектронній системі їх не реєструвала, відповідно грошові кошти не обліковувала, а привласнювала їх.

Внаслідок злочинної діяльності завдано збитків фізичним особам та ПАТ КБ «ПриватБанк» на загальну суму понад півтора мільйона гривень, пише прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegramInstagram та Twitter. Тільки найважливіші новини!