До суду передали справу прикарпатця, який два роки вчиняв домашнє насильство


На Прикарпатті кримінальне провадження щодо 62-річного мешканця Микуличин, який протягом двох років неодноразово вчиняв домашнє насильство (психологічне) до своєї дружини, направлено до суду.

Про це Бліц-Інфо повідомили в прес-службі поліції в області.

Далі з матеріалів справи: Слідчим Яремчанського відділення поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області завершено досудове розслідування з направленням до суду обвинувального акта у кримінальному провадженні за фактом ст. 126-1 (Домашнє насильство) КК України. Проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2018-2019 років правопорушника вісім разів притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень, передбачених ст. 173-2 КУпАП (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування).

Також чоловік перебував під домашнім арештом за вчинення вищезазначених правопорушень. Він числиться на обліку Яремчанського відділення поліції, як особа, що вчиняє домашнє насильство. Однак домашній насильник на вжиті заходи не реагував. Так, протягом березня 2019 року дружина тричі зверталась до поліцейських про вчинення домашнього насильства її чоловіком. Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, передбаченого ст. 126-1 («Домашнє насильство») КК України, а 21 березня матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом направлено до Яремчанського міського суду.