Доба в АТО: 20 обстрілів, 2 поранених


Минулої доби російсько-окупаційні війська застосували зброю, яка заборонена Мінськими домовленостями.

На Луганському напрямку основна ворожа активність відбулася у районі Світлодарської дуги. Неодноразово зі 120-ти та 82-мм мінометів, озброєння БМП, гранатометів і кулеметів противник вів вогонь по опорних пунктах сил АТО довкола Луганського. Біля цього прифронтового населеного пункту обстріли велися близько п’яти годин. Також у цьому районі противник застосував міномети різних калібрів та цілий арсенал піхотного озброєння на підступах до Світлодарська і Троїцького. Крім того, з мінометів калібру 82-мм, гранатометів і стрілецької зброї незаконні збройні формування обстрілювали оборонців Кримського. На інших ділянках противник порушував перемир’я біля Залізного, Малинового і Новоолександрівки, інформує прес-центр штабу АТО.

На Донецькому напрямку, ще за світлої пори доби, загарбники провокували українських воїнів з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу Тарамчука.
Загалом, минулої доби, зафіксовано 20 прицільних обстрілів позицій Збройних Сил України. Внаслідок ворожого вогню поранено одного українського захисника, ще один оборонець отримав бойове травмування.