Долинське підприємство сплатить 25 тисяч гривень за незаконно добуту підземну воду


Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області під час планової перевірки приватно-орендного сільськогосподарського підприємства «Долинський теплично-овочевий комбінат» нарахувала понад 25 тисяч гривень збитків за самовільне використання підземних вод.

Певний час суб’єкт господарювання здійснював забір підземних вод без наявності дозволу на спеціальне водокористування, що є порушенням ст. 44 Водного кодексу України, пише Бліц-Інфо з посиланням на Державну екологічну інспекцію в Івано-Франківській області.

За виявлене порушення нараховано 25 085 гривень завданих довкіллю збитків, пред’явлено відповідну претензію щодо добровільного відшкодування збитків.

Окрім того, на підприємстві виявили інші порушення вимог природоохоронного законодавства: відсутній первинний облік відходів за типовою формою №1-ВТ; у статистичну звітність не внесено всі види відходів, що утворюються внаслідок господарської діяльності підприємства; не укладено договори на передачу відходів; відсутні реєстрові карти об'єктів утворення, оброблення та утилізації відходів; порушення правил первинного обліку водоспоживання (відсутня повірка лічильника). Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області видали припис на усунення виявлених порушень.