Долинські медики придбали дорогі дрова у підприємця з Донеччини


Центральна районна лікарня у місті Долина (Івано-Франківська область) придбала паливні дрова на суму 1,3 млн грн у приватного підприємця з міста Дружківка (Донецька область) Олексія Оскіна.

 Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro, пишуть Наші гроші.

Згідно з договором, переможець торгів протягом 2019 року продасть 817 кубометрів дров у долинські лікарні: 300 куб. м у Центральну районну лікарню і 517 куб. м ‒ у Дитячу міську лікарню. Вартість одного кубічного метра становитиме майже 1600 грн. Така ціна є значно вищою, ніж на інших закупівлях області, наприклад, Богородчанська лікарня купила дрова за 1380 грн за куб, а військова частина 1241 Нацгвардії  придбала дрова по 1 тис. грн за метр кубічний. За таку ж ціну півтора місяці тому продавав дрова й Олексій Оськін військові частині у Львові.

Єдиним конкурентом переможця на торгах виступила приватна підприємниця Неля Малишенко, також зареєстрована у місті Дружківка. Її пропозиція була на 3 тис. грн дорожчою. Під час аукціону учасники не торгувались та не знижували цін.

Неля Малишенко для участі у торгах від долинської лікарні завантажила лише незначну частину необхідних документів: паспорт, два витяги із реєстрів та цінову пропозицію. Тому є підстави вважати її так званим «технічним учасником». Ймовірно, саме тому управління Західного офісу Держаудитслужби в Івано-Франківській області зацікавилось цієї закупівлею і 25 січня розпочало її моніторинг. Підставою для цього стали «виявлені органом державного фінансового контролю ознаки порушення законодавства у сфері публічних закупівель». Звіт про перевірку закупівлі аудитори опублікують не пізніше ніж через 15 робочих днів від початку моніторингу.

До речі, на інших тендерах, де Неля Малишенко здобувала перемогу, в складі її документації наявні довідки ідентичні із тими, які надавав Олексій Оськін в якості підтвердження кваліфікації, наприклад, про працівників та матеріально-технічну базу.

Також з Олексієм Оськіним конкурував чоловік Нелі Малишенко ‒ Андрій Малишенко, який також «злив» торги, завантаживши неповний пакет документів. І знову ж таки, у випадку перемог, Андрій Малишенко надає такі ж документи, як його дружина та Олексій Оськін.

Усі ці приватні підприємці зареєстровані у одному місті: Дружівка, Донецької області. У забороненій в травні 2017 року російській соцмережі «ВКонтакте» Малишенки та Оськін є «друзями».

Це другий контракт Олексія Оськіна з державними структурами, сумарна вартість яких становить майже 1,5 млн грн, враховуючи дану закупівлю.