Долинські нафтовики запроваджують новітні технології


Завершено будівництво нового автоматизованого сепараційного комплексу типу УБСН, який знаходиться на груповому нафтогазозборі № 2 цеху №1 з ВНГ НГВУ «Долинанафтогаз» ПАТ «Укрнафта». Зараз проходить його дослідне випробування.

Комплекс призначений для сепарації та відкачування нафтогазоводяної суміші, яка поступає із свердловин Долинського та частково Північно-Долинського родовищ. До його складу входить накопичувальна ємність НЄ - 200м3, горизонтальний сепаратор НГС-1-2, 5-2400-1 V=50 м3 та нафтонасосна відкритого типу. Про це пише прес-служба ОДА.

Новий сепараційний комплекс дозволяє сепарувати трьохфазний потік продукції в герметизованому закритому середовищі. В результаті цього сепарація проходить без втрат легких фракцій вуглеводнів, які були при відкритій системі збору.

Про ефект від запуску цього об’єкта розповідає начальник цеху №1 з ВНГ Богдан Григораш: «Ми отримуємо на 20% більше відсепарованого газу на виході. Також дана установка дозволила вдосконалити облік видобутих вуглеводнів. За рахунок автоматизації та віддаленого моніторингу, ми виключили вплив людського фактору на облік, процес сепарації і відвантаження продукції на ЦППН».