Домашні молоко, сир та сметана з Центрального ринку – завжди смачно та корисно


На Центральному ринку Івано-Франківська завжди можна придбати свіженьке домашнє молоко, а також сир та сметану.

А за якістю товарів стежить Державна ветеринарна лабораторія, про це йдеться на сторінці Центрального ринку.

Домашні молочні продукти на прилавки Центрального ринку привозять мешканці сіл найближчих районів - Тисменицького, Галицького, Богородчанського, Тлумацького.

Пані Марія привезла молоко та сир з Богородчанщини. Каже, має три корови, тож завжди пропонує все свіже, бо не треба довго збирати на продаж.

«Зараз кожного дня на базар не їду, бо нема стільки молока у цей період. Та й своїх постійних клієнтів маю багато, тож швидко все розпродую. Люди знають, що молоко у мене смачне, свіже. Як було тепліше, то ще й тепле довозила на базар. Продаю по 20 гривень за літр. Ціна така, бо в грудні молока вже набагато менше, та й корова на пашу не ходить, а їсть зимові запаси. Але молоко добре. Клієнт може собі спробувати трошки, бо то кожен має свій смак. Насправді, у кожної корови смак молока різний, тому я їх не змішую, нехай людина спробує і вибере своє», - розповідає жінка.

За грудку домашнього сиру зараз на ринку просять від 50 гривень. Продавчині пояснюють, що на таку грудку треба три-чотири літри молока. Втім, меншу «плесканочку» готові віддати за 30-40 гривень.

Покупцям радять при виборі керуватися власним смаком – який сир буде смакувати, той і купувати.

«За сир з незбираного молока прошу трохи дорожче, бо він ще смачніший. Його легко розрізнити, бо має жовті прожилки – то сметана. Весь сир роблю у печі, тому він має дуже ніжний смак», - пояснює продавчиня.