Донбас: окупанти випустили по позиціях Об'єднаних сил 55 мін


Російські окупаційні війська за минулу добу 10 разів порушили режим припинення вогню. Озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, застосовувалося ними сім разів.

Про це повідомляє у Фейсбуці прес-центр штабу ООС.

"Загалом противник випустив по позиціях наших військ 55 мін калібрів 120 та 82 мм. У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти п'ять разів обстріляли позиції наших захисників: з мінометів калібру 120 та 82 мм – поблизу населеного пункту Лебединське; з мінометів калібру 120 мм та озброєння бойової машини піхоти БМП-1 – біля селища Піски; з мінометів калібру 82 мм – у районі населеного пункту Водяне та, вдруге, з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї; з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населеного пункту Павлопіль", - йдеться у повідомленні. 

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник також п'ять разів обстріляв українських захисників: з мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів поблизу села Катеринівка, двічі, з мінометів калібру 82 мм та станкових гранатометів різних систем – у районі населеного пункту Троїцьке; з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї – біля селища Новолуганське; зі стрілецької зброї – поблизу населеного пункту Станиця Луганська.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав легке поранення.

Підрозділи, що обороняються, подавляли ворожий вогонь застосуванням чергових вогневих засобів.

За даними розвідки, 17 лютого одного окупанта знищено та п'ятьох поранено.

Від початку поточної доби ворог один раз обстріляв позиції українських військових у смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" із мінометів калібрів 120 та 82 мм – у районі населеного пункту Катеринівка.

Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.