Дорогу до рідного села Степана Бандери добудують наступного року


Про старт проекту з капітального відновлення 4 кілометрів дороги було оголошено в жовтні 2017 року.

Будівництво дороги до села Старий Угринів Івано-Франківської області, де народився і жив Степан Бандера, тимчасово призупинено через проблеми з розрахунками з підрядником. Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, пише 112.ua.

"Насправді жодних проблем або сенсацій у цьому немає. Ми відновлюємо те, що не ремонтувалося роками. Навіть не можу собі уявити, щоб уряд часів Януковича відновлював шлях до визначних місць, які пов'язані з героями України або провідниками національно-визвольного руху. Ми ж це розпочали і будемо продовжувати", - сказав міністр.

За його словами, підрядник виконав роботи, але йому в повному обсязі не сплатили кошти. "Сподіваюся, що найближчим часом проблема буде вирішена, роботи по будівництву цієї дороги відновляться", - сказав Омелян, зазначивши, що на проект виділялися кошти Митного експерименту, обласного бюджету, а також гроші з Дорожнього фонду.

За словами Омеляна, якщо буде фізична можливість завершити будівництво дороги до кінця поточного року, воно буде завершено. "Це за умови, якщо дозволить погода. Ніхто ж не буде класти асфальт в сніг. Якщо фінансова ситуація і погодні умови не дозволять укластися в термін до кінця року, то так, завершення цього проекту перенесеться на 2019 рік. Але цю дорогу, як і багатьох інших по всій країні, ми зробимо", - сказав міністр.

Він підкреслив, що зараз проїзд до села та музейного комплексу забезпечено повністю. 

Відзначимо, вперше Омелян заговорив про будівництво дороги в Старий Угринів 25 жовтня 2017 року, коли ініціював "термінове відновлення дороги до Бандери". "Завдання-мінімум - капітально відновити 4 км, а якщо встигнемо, то всі 8 км шляху в Старому Угринові. Ми повинні пам'ятати і бути зі своїми героями!" - написав тоді міністр у Facebook. У грудні 2017-го міністр поскаржився, що будівництво дороги так і не почалося.

Пізніше завершення термінового проекту перенесли. Омелян заявив, що дорогу до рідного села Степана Бандери буде повністю відремонтовано до кінця 2018 року