Дороги Івано-Франківська не витримають наступну зиму, - Вінтоняк


На сьогоднішній прес-конференції голова ради Івано-Франківської обласної громадської організації «Народний Контроль», екс-очільник управління ЖКГ міста Михайло Вінтоняк висловив незадоволення ремонтом доріг обласного центру.

Вінтоняк вважає, що комунальні підприємства проводять ремонти доріг із порушенням технології. Про це повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

«Капітальний ремонт, про який говорить влада, передбачає кілька складових: заміну комунікацій, підняття бордюрів та укладання трьох шарів. Цього не зроблено! Якщо говорити про вулицю Галицьку, то влада взагалі підмінює поняття «поточного ремонту» і «капітального», адже згідно законодавства термін між капітальними ремонтами має пройти 8 років і це передбачає технологічні вимоги, про які я говорив» - пояснив Михайло Вінтоняк.

В ході прес-конференції Михайло Вінтоняк відзначив, що комунальні підприємства не піднімають бордюри до норми – 20 сантиметрів – та не виконують заміну основи більшості доріг. Також екс-комунальник вважає, що вартість асфальту завищена.

«Коли ми робили капітальний ремонт на вулиці короля Данила, ми робило його згідно всіх норм і нашу роботу помітно ще й сьогодні. Зараз ж через зростання цін на асфальтну суміш з новим модифікатором, який випускає вже приватний асфальтний завод, це не дає можливості провести якісної роботи. На більшості доріг не закладено оновленої основи – гравійного шару. І це все приведе до того, що дороги Івано-Франківська не витримають і зими» - вважає Михайло Вінтоняк.