Дорожники кажуть, що міст на Верховинщині ще простоїть


Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області розповіла про стан мосту в селі Буковець Верховинського району Івано-Франківської області.

"У деяких ЗМІ мусується інформація про аварійний стан та загрозу руйнування мосту довжиною 127 метрів у селі Буковець на автомобільній дорозі Р-24 Татарів – Кам'янець-Подільський, км 50+359. Насправді, згідно обстеження спеціалізованою організацією, згадувана споруда знаходиться у задовільному технічному стані. Загрози руйнування немає",- повідомляють дорожники.

У Службі автомобільних доріг запевняють, що внаслідок тривалих дощів у липні поточного року та зсувних гірських процесів у цьому місці спостерігається руйнування конуса насипу на з’єднанні мосту з підходами біля опори № 0. Наразі організація вже замовили проектно-кошторисну документацію для ліквідації наслідків зсуву.

Нагадаємо, дорога через Буковецький перевал з'єднує два гірські райони Прикарпаття - Косівський та Верховинський. Іще недавно тут було бездоріжжя. Нині полотно нарешті відремонтували. А от аварійний міст навіть не чіпали.