Доступність, голосування та 3-D тур ратушею: Франківцям пропонують нові сервіси


В Івано-Франківську запрацювали нові електронні сервіси: «Доступний Івано-Франківськ», «Голос громади» та «3-D тур міською ратушею».

Про це сьогодні, 23 травня на щотижневій оперативній нараді у міського голови повідомив начальник відділу програмного та комп’ютерного забезпечення Андрій Чайківський, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Їхні ярлички розташовуються внизу сайту міста.

«Доступний Івано-Франківськ» розроблений для того, щоб люди з обмеженими можливостями знали, де розміщуються пандуси та інші об’єкти доступності. Загалом таких об’єктів у місті є близько 600. Однак наразі ще не всі місця занесені до сайту.

Портал «Голос громади» розроблений для більш зручного спілкування представників влади і громади. На порталі проводитиметься голосування. Реєстрація там проводитиметься за допомогу профілю у Facebook або google+.

«У місті працює сайт "Голос громади". Це платформа для громадської думки, де мешканці можуть висловити свою думку з того чи іншого питання. Нехай кожен департамент підготовить по одному опитуванні. Останні дослідження показали, що ми не достатньо цікавимося думкою громади», - зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Наразі на порталі вже є вісім голосувань.

Також розроблено «3-D тур міською ратушею». Його розробляли для людей з обмеженими можливостями, оскільки це саме та категорія населення, що не може просто попасти в приміщення ратуші та піднятися на оглядовий майданчик.