Два фонтани планують звести в Івано-Франківську наступного року


До кінця року в Івано-Франківську обіцяли облаштувати два фонтани –замінити старий поблизу стоматологічного корпусу на вулиці Незалежності та встановити новий в мікрорайоні "Каскад". Втім, роботи досі не розпочалися.

У грудні минулого року КП "Івано-Франківськводоекотехпром" підписало договір з ТОВ "Басейни і технології" на облаштування пішохідного фонтана на Каскаді. Підрядник зобов’язався за 1,1 млн грн поставити обладнання для пішохідного фонтана та виконати монтаж, пише Курс

КП "Івано-Франківськводоекотехпром" мав протягом 10 робочих днів виплатити 80% від вартості робіт. Ще 10% – протягом 3 днів після поставки обладнання, решту 10% – протягом п’яти днів після підписання акту виконаних робіт.

Підрядник мав поставити обладнання протягом 45 днів з моменту отримання передоплати. Роботи з встановлення фонтана повинні були розпочатися протягом місяця після того, як замовник підведе комунікації.

Втім, за даними порталу E-Data, замовник до сьогодні не перерахував аванс виконавцю.

Генеральний директор КП "Івано-Франківськводоекотехпром" Роман Кімачук пояснив, що спорудження фонтана на Каскаді затримується через оформлення землі.

"Наступного тижня будемо реєструвати землю для обслуговування фонтана. І коли зареєструємо акт на право постійного користування землею, звертаємося у Держархбудконтроль за дозволом на початок будівельних робіт – і відразу починаємо", – сказав Кімачук.

З фонтаном, який мали зробити на "стометрівці", також не склалося.

Ще у травні директор департаменту житлової, комунальної політики і благоустрою Михайло Смушак обіцяв до кінця року облаштувати новий пішохідний фонтан поблизу стоматологічного корпусу на вулиці Незалежності. Міський голова Руслан Марцінків у Фейбуці оприлюднив проект майбутнього фонтана.

Встановити фонтан мали у рамках реконструкції площі перед стоматкорпусом на вулиці Незалежності. Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою провів тендер, який виграло ТОВ "Ва Лайтинг Проджект".

11 вересня департамент уклав з підрядником договір на 6,1 млн грн, відповідно до якого роботи мали розпочатися протягом трьох днів після підписання та завершитися до 30 вересня цього року.

Директор департаменту Михайло Смушак повідомив, що початок робіт затягнувся через те, що вносилися зміни до проекту.

За його словами, спершу ТОВ "Імперія води", яке розробляло проект, не врахувало старі теплотраси. Тому роботи розпочнуться із запізненням – з понеділка, 26 листопада.

"До кінця року, можливо, фонтан встановлять, а роботи з реконструкції площі плануємо завершити до Дня міста", – розповів він.