Два прикарпатські міста долучаться до Години Землі


24 березня 2018 року о 20:30 українці вже 10-й рік поспіль символічно вимкнуть світло разом з усім світом, щоб привернути увагу людства до здоров’я нашої планети, яке наразі далеке від ідеального.

Connect2Earth (“Злови зв'язок з Землею”) — це головне повідомлення кампанії цього року. Його ідея в тому, що час налаштуватися на частоти планети. І вже близько 70 міст України взялись це робити, висловивши свою підтримку Годині Землі і запланувавши спеціальні освітні заходи в межах кампанії, вимкнення відомих на всю Україну пам’яток тощо. Міста, організації та навчальні заклади продовжують долучатися щодня. Таким чином, за прогнозами, сотні тисяч українців старатиметься зловити зв’язок з планетою 24 березня о 20:30.

Зокрема, долучаться до акції і два прикарпатські міста – Долина та Яремче.

Так, у рамках Години Землі о 20:30 вимкнуть зовнішнє освітлення адмінбудинку на пр. Незалежності 5, а також пам’яток та символів міста. А в Яремче частково вимкнуть вуличне освітлення.

Довідково: Акція повинна привернути увагу людей, організацій, бізнесу, країн до екологічних проблем планети та об'єднати їх для вирішення цих проблем. Ефект кампанії набагато більш фундаментальний і довгостроковий, ніж одноразове заощадження енергії – це зміна звичок мільйонів людей, зміщення акцентів із суспільства споживання до суспільства, яке живе в гармонії з природою, це економія природних ресурсів щодня, а не впродовж однієї години на рік.