Два загадкові убивства у старому Станиславові


В серпні 1911 р. під Станиславовом сталася історія, схожа на сюжет якогось детективного фільму.

На березі Бистриці Солотвинської  знайшли труп чоловіка. Слідство встановило, що в нього в кількох місцях проламаний череп і рана в ділянці серця, пише Західний кур'єр.

Через деякий час на березі, але вже в трохи іншому місці, знайшли ще один труп з такими самими пораненнями. Було також встановлено, що вбитих після нанесення поранень хтось вкинув у ріку, а на самому місці злочину знайшли сліди крові. Місцева жандармерія енергійно взялася за пошуки невідомого вбивці. Опитали мешканців найближчих сіл, однак лише у с. Кривець під Богородчанами стражам порядку вдалося щось довідатися.

Селяни розповіли, що кілька днів тому, близько восьмої вечора чули поблизу ріки страшні крики людей, які кликали на допомогу. Кілька цікавих підійшли ближче і побачили невелику юрбу людей, які боролися між собою. Потім вся компанія вирушила до лісу поблизу Бистриці Солотвинської. Жандарми висловлювали припущення, що вбиті особи були бандитами, які стали жертвами з’ясування стосунків між різними бандами.

Однак те, що обидва вбиті мали цілком однакові поранення, наводило й на думку про якісь ритуальні вбивства. На жаль, розкрити правду стражам порядку так і не пощастило.