Дві компанії можуть отримати дозвіл на видобуток надр на Прикарпатті


Комісія з питань екології рекомендувала сесії обласної ради погодити дозволи на видобуток надр для двох компаній.

Йдеться про дозвіл для компанії «ДІСАНС», яка хоче видобувати нафту, газ та конденсат на Північно-Татарівській площі в Надвірнянському районі, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Присутній на засіданні комісії представник компанії запевнив, що у разі погодження вони будуть зареєстровані в Надвірнянському районі.

"Тож всі податки і частина оренди буде поступати в місцевий бюджет. Окрім того це нові робочі місця для населення. З громадою ми готові підписати інвестиційний договір", - каже представник.

"За" рекомендацію сесії погодити дозвіл проголосували  5 членів комісії, ще двоє "утримались".

Аналогічне рішення комісія прийняла і по ТзОВ "Кердін Груп", яка планує видобувати нафту, газ та конденсат на Південно-Делятинській площі. 

Втім, члени комісії внесли в протокол дві умови необхідні для погодження дозволу на сесії: якщо буде згода громади прилеглих сіл і якщо у компанії немає в засновниках російського капіталу.

Водночас члени комісії рекомендували сесії обласної ради відмовити в наданні у користування трьох ділянок надр з метою геологічного вивчення та подальшого видобування, які повинні продати на аукціоні.