Двоє франківських "скороходів" були відібрані на Кубок світу у Китаї


В період з 27 лютого по 01 березня 2014 року в м. Алушта (АР Крим), відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьби серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків.

Серед представників Івано-Франківської області призерами стали:

Анна Суслик – 1 місце серед юніорів на дистанції 10 км, виконала майстра спорту України, тренер Шевчук М.М.

Андрій Водвуд – 2 місце  серед юніорів на дистанції 10 км, тренери Кравців І.П., Юдкіна Х.В..

Обидва спортсмени відібрані на участь у Кубку світу який відбудеться в травні в м. Тайцані (Китай).

За часів незалежності України національна першість зі спортивної ходьби в Алушті проводиться вперше. Проте ще в радянські часи скороходи неодноразово визначали тут найсильніших. Про це, зокрема, розповів президент ФЛА Івано-Франківської області, генеральний секретар організаційного комітету Кубка Європи-2015 зі спортивної ходьби Віталій Матешко.
 
«Багатьом спортсменам дуже подобається тренуватися в Алушті. Не дивно, що більшість з них з радістю зустріли новину про те, що тут пройде і чемпіонат України. Приємно, що такі починання підтримує компанія «Самсунг Електронікс Україна Компані», - пояснює Віталій Васильович. - Ще 20 років тому, коли я сам був спортсмен, ми теж тренувалися в Алушті. Тут проводилися чемпіонати тоді ще УРСР. І важливо, що національні змагання знову повернулися сюди. Тут дуже сприятливий клімат, гостинні жителі міста. Те, що турнір проводиться на березі Чорного моря, додатковий стимул для успішних виступів».
 
Віталій Матешко також розповів про підготовку Івано-Франківська до Кубка Європи-2015 зі спортивної ходьби: «У нас команда з 16-ти людей, які працюють у чотирьох напрямках. Перший з них – спортивний, який стосується безпосередньо змагань. Далі – медіа, PR та менеджмент. Ця група вже має певні напрацювання, які затверджені Європейською асоціацією легкої атлетики. Ще одна група працює над логістикою. Також маємо групу, яку називаємо «Гостинність». Ці люди відповідають, зокрема, за готелі та транспорт. У нас очікується приїзд 30 європейських делегацій, і необхідно зробити все для того, щоб учасники Кубка Європи почували себе комфортно, в безпеці і могли отримати все необхідне під час змагань.