Двоє парламентарів з Прикарпаття призначені "смотрящими" за виборами


Партія "Слуга народу" почала підготовку до місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня цього року.

Попри приголомшливу перемогу Зеленського на президентських виборах, а потім – на парламентських, у "Слуги народу" все ще немає сильних регіональних осередків, пише Бліц-Інфо з посиланням на Українську правду

На місцевих виборах перед "слугами" постане значно серйозніша проблема – у селах і містечках бренд "Слуги народу" та команди Зеленського вже не гратимуть такої значної ролі, як раніше, адже до місцевої влади українці обирають не бренди, а конкретних людей, яких вони знають особисто, або хоча б впізнають. Якраз з цим у "Слуги народу" біда...  

Володимир Зеленський та керівники "Слуги народу" почали усвідомлювати загрозу можливої невисокої підтримки на місцевих виборах. 

Тож, Зеленський особисто підключився до контролю за підготовкою до виборів 25 жовтня.

В Офісі президента місцевими виборами сьогодні займаються двоє людей: перший заступник керівника ОПУ Сергій Трофімов, який відповідає в ОПУ за "регіоналку" та, як не дивно, перший помічник президента Сергій Шефір, який до цього всіляко оминав свою залученість до будь-яких політичних процесів. 

Ккілька тижнів тому на одній із нарад в ОПУ, що стосувалася виборів, Трофімов запропонував призначити в кожну область куратора з підготовки до виборів від парламенту. 

За його словами, в кожну область Банкова відправить по народному депутату, який насамперед відповідатиме за відбір людей у списки до обласних і міських рад, а тоді – за формування штабів. 

Зі слів очевидців, ідея Трофімова сподобалася президенту. Тепер Зеленський особисто затверджує список "смотрящіх" обранців за регіонами.

Першу нараду з обраними вже встиг провести Сергій Шефір. 

Зокрема кураторкою в Івано-Франківську область призначена депутатка Олена Вінтоняк, яка до цього працювала консультанткою з юридичних питань у ФОП "Мулик Роман Миронович".

Водночас ще один нардеп з Прикарпаття Роман Мулик куруватиме Львівську область. У 2010 році він був депутатом Івано-Франківської обласної ради за списком "Партії регіонів".