Двоє прикарпатців стали жертвами шахраїв: Поліція радить, як вберегтися


Довірливі громадяни продовжують потрапляти на гачок аферистів. Серед найпопулярніших схем обману залишаються телефонні дзвінки та покупки в інтернеті.

До 55-річної мешканки Калуського району зателефонував нібито працівник служби безпеки банку і під приводом блокування банківської картки дізнався особисті дані клієнта. За лічені хвилини з рахунку жінки шахраї зняли близько три тисячі гривень. 12 тисяч 100 гривень втратив 33-річний франківець, купуючи на одному із інтернет-сайтів мобільний телефон. Гроші він перерахував шахраям, але мобільний пристрій так і не отримав. По цих фактах працівники поліції відкрили кримінальні провадження і наразі працюють над пошуком зловмисників, інформує прес-служба Нацполіції в області.

Пам’ятайте, що конфіденційні дані щодо ваших банківських рахунків не можна повідомляти нікому, навіть банківським працівникам. Вони не можуть запитувати у вас паролі входу до вашого електронного кабінету, пін-код картки, CVV-код тощо. Цю інформацію маєте знати тільки ви!

Намагайтеся не сплачувати наперед за товар, придбаний за допомогою мережі Інтернет. Скористайтеся послугами післяплати або так званої «захищеної оплати».