Двох мешканців Калущини судитимуть за виготовлення та продаж амфетаміну


Слідче управління Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом прокуратури завершило досудове розслідування та спрямували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням двох жителів Калущини у вчиненні злочинів у сфері обігу психотропних речовин.

Про це повідомляє ГУНП в області.

Мешканцям Калуського району віком 24 та 27  років інкримінується вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 2 ст. 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням), ч. 2 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів), ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що зловмисники з метою незаконного виготовлення психотропної речовини – амфетаміну в орендованому у Тисменицькому районі будинку протягом вересня 2018 року виготовляли психотропну речовину з використанням закупленого обладнання та прекурсорів.

Під час проведення обшуку у цьому будинку поліцейські вилучили обладнання та прекурсори, також 86 грамів амфетаміну.

Підозрювані у вчиненні злочинів були затримані у порядку ст. 208 КПК України та судом їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю сплати застави.

27-річний підозрюваний під час досудового розслідування вийшов під заставу.